Во интервју од 2007 година, Велија вели дека Сорос сакал да му ја земи телевизијата?!?

На прашањето на новинарката (10м:32с) зошто го одолговлекувал враќањето на кредитот кон американската МДЛФ, Велија одговара: “Пак беше ствар на, би рекол, конфликт… Си имаа други амбиции, Сорос, и МДЛФ. Истото тоа што го платив, во 2006 година, 2001-02 им го нудев да го платам. Не сакаа. Намерите кои им беа? Оговорање би биле. Али би рекол дека тие ја сакаа телевизијата, не парите.”

Во својот говор пред А1 Телевизија, во ноември 2017 година, Велија рече: “Кога ќе се сврти бизнисот накај или власта или странските фондации, тогаш ќе се сврти грбот на гледачот. А1 беше свртена накај гледачот. Затоа бизнисот беше, затоа новинарството беше, затоа што беше независно. Зависеа исклучиво од народот. Кога ќе зависиш од народот, нормално дека си свртен накај народот.”

Раперот Марчело за победата на Вучиќ: На изборите победи движењето “Јас тука не можам ништо да променам, а и гајле ми е”

Александар Вучиќ и неговата Српска Напредна Партија победија на локалните избори во Србија, а раперот Марчело објави статус во кој ја критикува малата излезност на изборите.

Селото Јабланица со своја интернет страница

На скромната веб-страна на Јабланица, можете да прочитате повеќе за историјата на селото, за природните убавини, за црквите, за архитектурата, обичаите, јабланичката носија, за познатите луѓе кои потекнуваат од Јабланица.

www.mojatajablanica.com

This slideshow requires JavaScript.