Во интервју од 2007 година, Велија вели дека Сорос сакал да му ја земи телевизијата?!?

На прашањето на новинарката (10м:32с) зошто го одолговлекувал враќањето на кредитот кон американската МДЛФ, Велија одговара: “Пак беше ствар на, би рекол, конфликт… Си имаа други амбиции, Сорос, и МДЛФ. Истото тоа што го платив, во 2006 година, 2001-02 им го нудев да го платам. Не сакаа. Намерите кои им беа? Оговорање би биле. Али би рекол дека тие ја сакаа телевизијата, не парите.”

Во својот говор пред А1 Телевизија, во ноември 2017 година, Велија рече: “Кога ќе се сврти бизнисот накај или власта или странските фондации, тогаш ќе се сврти грбот на гледачот. А1 беше свртена накај гледачот. Затоа бизнисот беше, затоа новинарството беше, затоа што беше независно. Зависеа исклучиво од народот. Кога ќе зависиш од народот, нормално дека си свртен накај народот.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s